Som omväxling har vi faktiskt inte bakat idag, utan lagat mat. Det ingår tydligen i kursen att kunna tillreda enklare rätter. Fint. Prima. Förutom att jag avskyr att laga mat! Jag kan göra det för att det är ett måste, och om det kommer folk på middag, men i övrigt undviker jag matlagning om jag kan. Hurra för matlådor liksom, gör man ett gäng matlådor när man ändå är igång och lagar mat så behöver man ju inte laga någon sabla mat på flera dagar! Om man inte råkar ha det på schemat i skolan vill säga...
Idag blev vi alltså uppdelade i par (eller det var snarare som så att vi fick välja själva vem vi skulle massakera köket med och redan där gick det fel - jag blev vald på en nanosekund. Som tur är ska vi rotera och inte klyva grönsaker med samma person två gånger.)
På menyn stod räksoppa, skaldjurscocktail, canapé med skagenröra plus att vi skulle tillaga laxpaté och fixa gravad lax inför kommande lektioner. Tanken var väl lite att vi skulle kunna skippa lunchen och istället äta denna fina trerätters. Någon mer än jag som inte överhuvudtaget äter skaldjur? Nähä... Men det löste sig iallafall, jag köpte en ost- och skinkpaj istället.
Rätterna var iallafall ganska lättfixade och vi fick börja från grunden helt och vispa upp majonnäs. Easy peasy! Och slutresultatet var tydligen helt godkänt.
På förmiddagen så kollade vi över lite bakterieprov som vi tog i torsdags och som fått götta till sig över helgen. Häpnadsväckande! Min tryckplatta fick göra sitt jobb på undersidan av ett bakbord och bilderna nedan talar sitt tydliga språk. Gula prickar (och röda, men det fanns det inga av) är virus av något slag. Eventuellt ludd är mögel och allt annat är smaskiga bakterier. Bon appetite!
Det artar sig, nu kan du snart både bjuda på mat och nybakt, ha ha, lite överraskningar mitt i bakandet, omväxling förnöjer.
SvaraRadera