Då kör vi på med lite mer praktik!
I tre veckor så hänger jag i Örebros enda (?) chokladfabrik och spanar läget och idag var första dagen.
Ångestklumpen i magen var enorm i morse kan jag ju tala om! Även fast den ansvariga som jag pratat med i telefon verkade supertrevlig, så vet man ju aldrig. Det har ju hänt förut att det känts bra på telen och sedan har det varit katastrof. Typ...
Min senaste (misslyckade) praktikperiod ligger fortfarande i färskt minne och skaver.
Men jag hittade dit jag skulle och stället var mycket större än jag föreställt mig och det gav mig lite spaghettiben, men det visade sig att skenet bedrog. Jag hade gissat på att de anställda uppgick till mellan 30 och 50 pers, i själva verket var de 11. Ja lagom är bäst.
Jag blev väl mottagen och alla var verkligen skittrevliga och rara. Det kändes oerhört bra och jag tror jag kommer trivas under hela perioden. Tipptop!
Dagens arbetsuppgifter gick ut på att temperera mörk choklad (oh the horror) och av denna göra bräck med hallongranulat (frystorkade hallon i småbitar) på. I love the tempereringsmaskin! Världens bästa uppfinning! Man håller i smält choklad och ställer in temperaturen man vill ha (upp i temp, ned i temp och upp i temp igen - klart) - piece of cake!
Det var det enda chokladiga jag gjort idag, resten av tiden diskade vi upp sånt som blivit kvar sen förra veckan samt städade ordentligt. Tråkigt nog har de ingen ordentlig diskmaskin, så alla chokladgrejer och maskindelar måste diskas för hand och det tar en evighet! Men allt sånt tråk uppvägs av att personalen är superdupertrevliga!
Tyvärr blir det inga bilder från dagens bravader, det känns ofint på något konstigt sätt att be att få ta massa bilder på första dagen. Istället bjuder jag på en bild från häromdagen när jag drog ihop brownies med glass till mig och Hasan. Omnomnom! (Vadå? Ska brownies vara fyrkantiga? Vem bryr sig!)
Ja det låter ju bra, får vi hoppas att det blir som du tänkt dig..
SvaraRadera