onsdag 21 april 2010

Nu har hon åkt

På förmiddagen drog jag till stallet och putsade upp Majsan inför hennes Gotlandssemester. Det kom upp en till häst från Skaratrakten som skulle med och tanten som ska låna Maja kom och hämtade båda kusarna (den andra hästen hade hon köpt) vid 12.
Jag stod som en fågelholk när det kom en stor hästlasbil inrullandes på stallplanen och en liten kort, gråhårig tant av modell äldre hoppade ur hytten.
Ja jädrar... Hon var stencool och skittrevlig, mån om hästarna. :)
Hon blev snabbt min nya idol! Så cool ska jag också bli när jag blir gammal!
Hästarna stoppades in i lastbilen och tanten rullade vidare mot Stockholmstrakten för att plocka upp 3 hästar till innan färjan till Gotland avgick.
Jag funderar på att terrorisera henne med lite mail så jag får vet hur det går för Majsan, men hon kanske tycker att jag är knäpp och jobbig. Vi får se...
Kanske en Gotlandssemester i sommar? Jag har faktiskt aldrig vart på Gotland.

Sen kom Terese susandes och vi drog och lämnade in hennes kamera som fått spader och efter det drog vi och käkade på Pizzaplaneten som numera heter bara The Planet. Har inte varit där på hundra år, jag är ju aldrig i stan! Har oftast inga ärenden till staden, de ärenden jag har leder i stort sett bara till utkanterna av city, typ Ö&B, Granngården etc. Och Marieberg.
Anyways, en tacobuffé senare så var vi på humör för film. Hem till Terese och kollade Shutter Island samt Wrong Turn 2. Den första var jävligt udda, med ett rätt oväntat slut och den andra var rätt kass med mycket splatter och gore och fult folk, haha. Så tummen upp för Shutter Island och tummen ner för Wrong Turn 2, som vanligt är ettan bättre än tvåan. (Detta gäller generellt sett alla filmer. Undantagen är LOTR och Harry Potter. *nerd*)

Vad var det jag sa förresten om gårdagen! Visst hade jag en massa missade samtal och en ilsken kassaledare som spände ögonen i mig och fräste lite lagom hotfullt. Herregud människor... Ni kan INTE skylla på mig när andra failar! Jag avsa mig mitt ansvar i fredags liksom! Och jag är inte teamplayer nog att agera dagisfröken trots att jag ser en uppenbar brist. Så stäm mig. (Nu förfasas nog någon över detta illojala uttalande, men jag har inte talat om vart jag jobbar så min chef borde, även om h*n snokar reda min blogg, inte kunna göra något. Eller så får jag sparken. Det är, som dom säger på McDonald-reklamen, ingen big deal.)

Jag vill även passa på att be travtränare Stefan Melander om ursäkt! Jag hade spelat plats på en av hans hästar idag och den blev diskad. Förlåt, det var inte meningen!!
Jag borde ha lärt mig vid det här laget att alla hästar jag spelar på inte tjänar några pengar, jag hänvisar till ett gammalt inlägg där jag klart och tydligt klargjorde att jag spelade på en gammal arbetsgivares topphäst endast för att den inte skulle vinna (och jag hävdar FORTFARANDE att jag INTE är bitter!). I detta fall så spelade jag för jag trodde hästen skulle ha en hygglig platschans och ge mig några hundralappar, men så var icke fallet, jag lyckades istället jinxa hästen till galopp. Förlåt!
Så... Om någon är sugen på att se hästar förlora så kan ni helt enkelt sätta in en hundring på mitt konto, plus det ni vill att jag ska spela för så fixar jag resten.

Glömde berätta att jag och Terese var och hämtade två käcka soffor i måndags som snälla, snälla Marie och hennes snälla, snälla sambo skänkt till mig! Vägen till Jennys hjärta går genom möblerna! Tack så jättemycket hörni! :)

Nu ska jag nog sova lite så jag orkar stångas med kunder imorgon. Hoppas vädret blir bättre än det har varit idag (snö? vaaaa?) så jag och Tyra kan ut och sträcka på våra långa ben. Natt!

tisdag 20 april 2010

En annan grej jag kom på...

...är att jag nog ska stänga av telefonen nu. Jag var nämligen uppskriven från halv 12 till 21:15 på jobbet idag, men jag var snäll nog att upplysa dom om att det inte gick redan förra veckan. De andra lantisarna är som sagt inte hemma och då skulle hundarna bli själv från 11 till 20-21 någonting och det funkar inte. Så jag sa att jag kunde komma som vanligt vid 14:30, men jag har en misstanke om att alla inblandade inte vet om detta och att det kommer börja ringa på min mobil vid en 11:45 nu då... Varför ska JAG få skäll för att de ansvariga inte fixar in en ersättare dessa få timmar? Mitt pass är egentligen 14:30 till 21:15 och när dom helt plötsligt får för sig att ändra på det så får dom finna sig i att jag kanske inte kan. Punkt slut. No more Mr Nice Guy.
Vi får se om det löst sig eller om jag har 711 missade samtal och en utskällning att vänta när jag kommer 14:30. Fan, jag får nästan lite lust att säga upp mig på stört och vända i dörren om det ska bli surt och grinigt. Det vore nästan lite värt det, haha.
Oftast så är jag väldigt flexibel och ställer upp på en massa extra tider utöver mina schemalagda timmar och då känner jag att jag borde kunna få säga nej när det inte funkar, och ÄNDÅ sitter jag här med en klump i magen för att jag förväntar mig skäll. Knäppt.

Imorgon åker Majsan till Gotland, trodde hon skulle åka nästa vecka eller veckan därpå, men det blev något missförstånd. Shit happens.
Hon ska iallafall tillverka fler små luddiga, gula, otäcka fjordknasar. :D
Det kommer bli tokbra!!

Nu gick jag...

Igår och idag

Två stora dagar på raken!

Igår fyllde Tyras kompis Zaxon 7 år! GRATTIS ZAXON!!
Vi firade med att åka ner på brukshundklubben och låna deras agilitybana lite. Helfestligt! Tyra tyckte det var skitroligt, men fattade inte hälften av vad vi skulle göra. Tunnlarna var mystiska och det är ju faktiskt lättare att springa runt dom!

Idag gjorde jag slag i saken efter 1,5 halv år och gick med i Svenska Dobermannklubben! YAY!
Nu har jag all rätt att åka och låna agilitybanan eller träna på planen! Inte för att det kommer hända speciellt ofta faktiskt, men iallfall. Nu kan dom inte slänga ut mig om jag blir påkommen. Hoppas jag...
Jag tänkte även göra slag i saken i sommar och MH'a Tyra genom dobermannklubben. Jag tänkte som så att det är lättare att inte sticka ut med en tossig dobermann i en gäng med andra dobermanns. I annat fall så ska det göras med blandade raser och jag är rädd för att bli stämplad som hon den där med den tossiga dobermannen. Det har jag ju blivit på kurserna vi gått redan så...

Nu ska jag ut och klappa om hönsen lite, för hönsägarna är på andra uppdrag över dagen. Två tuppar har fått vandra över regnbågsbron och den ena hamnade visst i frysen om jag inte är missinformerad. Lika bra så, det var konstanta slagsmål därute, kanske är lugnare nu med 2 tuppar mindre. Bara 5 eller 6 tuppar kvar nu, på drygt 60 hönor. Det är nog mer lagom.

Tjipp tjohej!

torsdag 15 april 2010

Säkra vårtecken

Idag så krockade jag nästan med en humla! Finns det något säkrare vårtecken än det?
Jag och Tyra var på väg ut på en promenix och jag hann knappt utanför dörren innan bumlingen nästan frontade mig, tur att jag hade truten stängd.
Lite vitsippor såg vi också som tittade fram och det känns helt okej faktiskt. Som man har längtat efter detta och som man har lidit genom den eländiga vintern.

I övrigt intet nytt. Jobbet fortsätter suga själ och livsvilja ur mig, tur att man iallafall ibland får lite ledigt. Såg på schemat att jag jobbar 4 lördagar på raken och det känns ju, rent ut sagt, jävligt pissigt. Nu i helgen jobbar jag, bytte tid med en annan tjej (hon som skänkte Granen till mig, om någon kommer ihåg den episoden...) för hon kunde inte jobba nu i helgen. I stället jobbade hon förra helgen åt mig. Och nästa helg är min vanliga jobbhelg, helgen efter det skulle jag vara ledig men då är det inventeringsjävlaskitgåodö och helgen efter det är det min jobbhelg igen, men sen är jag ledig och då ska jag krypa under täcket och stänga av telefonen och bara njuta. Shit vad jag känner mig sur och grinig just nu!

Lägger ner för idag och går och lägger mig tidigt. Imorgon bitti väntar stallet och lilla Majsan Luddöra. Och sen jobbet... Hu-fucking-rra.

onsdag 14 april 2010

Jag kan se mitt köksbord igen!

Häromdagen gjorde jag något som jag inte gjort på myyycket länge. Alla människor gör det, oftast flera gånger om dagen, men eftersom jag är lite udda så...
Jag har ätit vid köksbordet! Ja det låter kanske inte så konstigt, men jag har liksom inte ens sett mitt köksbord på säkert ett halvår. Saken är den att bordet har en förmåga att bli en avlastningsplats för allehanda prylar och papper och det gror igen på nolltid. Men nu har alltså bordet kommit fram igen för jag har, hör och häpna, storstädat!
Jojomensan! Det händer inte ofta, ett par gånger om året, men ibland så slår städlusten till! Det gjorde den i och för sig inte denna gång utan det var mina kära hyresvärdar som tvingade mig till det, dom skulle visst ha ut någon specialgubbe som skulle kolla runt. Det stora diskberget är borta, veden som jag inte eldat upp är undanstoppad i förvaringen under spisen (resten är kvar i vedboden), köksbord och rumsbord är röjda, en massa skräp är utburet, en del grejer har flyttat upp på vinden och golven är dammsugna samt moppade. Herrejösses, det borde delas ut pris i den ädla städkonsten, jag hade kammat hem den stora medaljen utan problem!
Fyra dagar tog det! Men nu är det banne mig rent! Ska försöka hålla efter nu också, annars har jag ju en förmåga att skjuta upp saker tills de blir för stora och jobbiga för att tas tag i.
Jag tycker jag har förtjänat en stor applåd av allmänheten. Jag kan ha, indirekt, räddat era liv från zombisarna, för vem vet vad för skumma bakterier som växte i vrårna här.

För ett tag sedan planterade jag lite frön som jag nämnt i ett tidigare inlägg. Jag har blivit en riktig trädgårdsentusiast! Iallafall om man jämför med hur jag var förut när jag bodde i stan (jodå, jag har faktiskt bott i civilisationen, även om man inte kan tro det!). Jag planterade solrosfrön, melonkärnor och smultron och banne mig att melonerna har börjat grott! Jag har aldrig odlat melon förut så det ska bli spännande att se hur detta lilla experiment artar sig.

Hade bokat besiktningstid till bilen också men natuuurligtvis så ändrades min jobbtid just den dagen också så jag fick boka om. Töntigt, men jag blir skitgrinig och gnisslar tänder när jag bestämmer nåt och det inte funkar. När rutinerna ruckas så blir jag sur. Knäppt... Kanske borde jag diagnostiseras? (Jo jo, vissa skulle må då!)

Var ute på en fantastiskt trevlig ridtur med Terese och fjordknasarna idag. Stackars Maja är så ömfotad, så ömfotad, men då går det iallafall i ett behagligt tempo.
Förutom ett par ofrivilliga stopp ute på gärdet när hon tvärnitade för att stirra på en bil som, i Majas tycke, inte skulle vara där, så gick det relativt smärtfritt.
På ett ställe kom två gigantiska varghundar lunkades för att kolla in läget, men de kallades tillbaka av sin husse. Jag trodde knappt mina ögon, man ser inte såna så ofta faktiskt.

Nehepp, nu ska jag nanna kudden lite.

onsdag 7 april 2010

Under tiden...

...som jag lagar mat (korvstroganoff och ris, muuuums!) så skriver jag en snabbuppdatering här.
Jag har precis avslutat ett 14 (eller nåt sånt, långt blev det iallafall) sidor långt mail till min faster i Skåneland. Har inte haft någon kontakt med henne alls, förutom julkort och sånt, på... ja... jag vet inte... Har nog inte haft någon kontakt alls sedan jag var liten typ. Jag passar på att hälsa til henne här också; Hej hej!

I lördags skulle jag och Terese gå på bio, Alice I Underlandet, var det bestämt. Ack och ve, bion stängde tidigt på påskafton, sista föreställningen gick halv 7 och ingen av oss var redo så tidigt så vi sköt upp det till söndagen istället. Så i söndags var vi ute på ridtur först, hästägaren Virre följde med, och hästarna var jättepeppade i slutet av turen och halvgalna.
Efter stall och allt sånt så susade jag och T in till stan för att äta, vi var helt utsvultna. Med mycket litet hopp om att något annat än McDonalds och Burger King var öppet så promenerade vi förbi vår favoritrestaurang. Vi beslöt oss för att känna på dörren och till vår stora glädje så hade dom öppet! Det blev massor med god kinabuffé!

Sen till filmen. Då vi båda två tycker att Tim Burton är ett geni så hade vi stora förhoppningar på filmen. Det slutade med ett magplask. Ja, den är helt klart sevärd och i sann Burton anda så är den mörk, dyster och lite konstig. Johnny Depp briljerade, Helena Bonham Carter jobbade hårt som den arga drottningen, jag flinade fånigt varje gång min personliga favorit The Cheshire Cat (Stephen Fry du underbara man!) dök upp och jag ryste av välbehag till Alan Rickmans ljuva stämma som den blå larven, samt satt som förstenad till monstret Jabberwocky som lånat sin distinkta basstämma av Christopher Lee(Saruman!!). Åh jag glömde nämna den fantastiskt roliga brittiska Matt Lucas vars prestation som tvillingarna Tweedledee och Tweedledum var det mest komiska som setts på länge! Ja helt klart sevärd, tyvärr med ett ganska tamt slut. Det känns som att Tim Burton nog kunde ha gjort så mycket mer med det hela faktiskt. All in all så for den 3 starka hundar av 5 möjliga. (Nej fråga inte, det är Tyra som kommit på det poängsystemet.)

I måndags var vi ute på nytt med fjordtokarna och hittade en ny väg som har potential att kunna bli en ny favorit. Tyvärr förstördes slutet av turen då det först kom en traktor plus att Maja fick syn på kossor och blev hysterisk. Jag slängde mig av i farten helt frivilligt för att undvika en massa hopp och skutt och nör hon väl lugnat ner sig så pass att jag kunde sitta upp igen så kom nästa chock!
MÖRDARSVANARNA!! I en pöl ute på en åker simmade det ett par svanar och tyvärr har Majsan haft obehagliga svanupplevelser förut så hon var skeptisk och försökte sticka ut på en annan (lerig) åker med mig. Och där någonstans tyckte svanarna att det var en bra idé att ta sig en flygtur. Det var nära att jag fick en flygtur jag med, men jag hävde mig av i farten (favorit i repris) och sedan tog det nog 20-30 minuter innan Maja hade varvat ner så att jag kunde rida sista biten hem. Vem var det som sa att fjordingar är lugna och stabila och bra nybörjarhästar??? Vem vare???

Nu ska jag stoppa i mig lite käk och sen ska jag åka och lämna av lite grejer hos lillebror innan det bär av till stallet igen.
Tänkte vara där lite tidigare och ta en tur med Tyra först. Hon löper nu och kan inte leka med Bamse så då får vi helt enkelt hitta på något annat. Och promenera på nya outforskade (för henne) ställen är nästan lika roligt, så hon blir nog nöjd.
(Jo jo, hon kommer släpa runt på mig i vanlig hysterisk stil, och jag får skämmas.)

Tjipp tjipp!

lördag 3 april 2010

Så var det lördag igen...

Och här ligger jag i soffan och gör något som jag inte gjort på ungefär 4 månader. Och nej det är inget snuskigt. Fakiskt!
Jag kollar på tv. Hör och häpna! När all snö kom så hade jag ingen bild ett tag, för mycket skit på parabolen antar jag. Helt sonika så ryckte jag ur sladdarna till burken, men nu är den avdammad och skrålar på för fullt. Harry Potter and the prisoner from Azkaban på tv, som den trogna nörd jag är så sitter jag som klistrad (nästan).

Bobbobigglarna trivs bra i sin nya stora bur, dom pratar och för oväsen för glatta livet. Fast det gör dom ju annars också, men det är väl bra att dom är glada. Hellre glada, högljudda fåglar än olyckliga tysta.

Skulle ha gått på bio med Terese idag men det blev ju då inställt pga påsken. Bion stängde tidigt. Jag antar att deras personal också vill ha lite ledigt och vara hemma och goffa påskägg. Vi beslöt att skjuta upp det till imorgon, plus att vi ska rida på dan. Hoppas att vädret blir så härligt som det har varit idag.

Speaking of påskägg... Knasiga jag anordnade en schysst skattjakt för päronens fosterson. (Näää... Det heter familjehemsplacering eller nåt sånt långt, men det låter helt knäppt.) Iallafall, jag klurade ihop en massa ledtrådar som jag stoppade i kuvert och gömde lite här och där ute, sen fick han en ledtråd i handen och sen bar det av vill jag lova. Svinroligt! Jag hade skitroligt när jag funderade ihop det hela också.

Har jobbat som en tok den här veckan, och känner det i huvudet. Jag blir helt seg och tiltad när jag väl är ledig. Men nu är jag ledig ända till tisdag, wunderbar!

Planterade lite frön förut. Solrosor, vatten- och galiamelon samt smultron som inte revar ska det bli var det tänkt. Vi får väl se om det blir något alls, men jag drev upp paprikaplantor förra året. Dock så slarvade jag med vattningen av dessa så de dog. Hoppsan... Faktiskt så tycker jag det är trevligt med trädgårdspyssel. Otippat för att vara mig.

Nej nu lägger jag ner, orkar inte engagera mig speciellt idag.