tisdag 21 oktober 2014

London del 2 - Vilda djur i bur och andra avarter


Nu så ÄNTLIGEN är det dags för del 2 av Londonäventyret. Det regnar ute och egentligen skulle jag väl motionera någon häst, men det är mindre lockande (och jag tror inte hästarna uppskattar att bli utsläpade på tur i ösregn heller) så då fick jag plötsligt tid över till annat. Så jag har sorterat ca 4 veckors tvätt och laddat tvättmaskinen i källaren (för hör och häpna – den var ledig! Det händer ju liksom aldrig när man har två barnfamiljer som grannar, dom verkar tvätta jämt och till och med på nätterna hör jag hur dom springer i källaren och använder tvättmaskin och torktumlare...) och börjat diska upp diskberget.
Så mellan disk och matlagning tänker jag knåpa ihop ett fint blogginlägg med massa bilder och elände. Yay.

Så tisdag morgon vaknade vi som vanligt ganska tidigt (ja allt före 09:00 är väl tidigt?) och gjorde oss redo för ytterligare en strapatsrik dag med massa roliga saker att titta på och besöka. Jag är inget jättefan av djurparker generellt sett, men jag tycker det är okej att hålla utrotningshotade arter i avelsprogram så länge som de har stora inhängnader att tillgå och får leva ett så naturligt liv som möjligt, trots att de är instängda bakom lås och bom.

London Zoo visade sig vara helt okej, inhängnaderna kunde väl varit en aningen större för de stora katterna, men annars såg det okej ut. Djuren såg överlag ut att vara i ganska god kondition, inte varken magra som staket eller övergödda och feta, såg riktiga skräckexempel hos tigrarna på Six Flags safaripark i New Jersey, USA, 2008. Dom randiga katterna var otroligt feta och hade ganska små inhängnader och kunde inte ströva omkring över stora ytor så som vilda tigrar gör. Dessutom hade en av dom en ganska grav beteendestörning och vandrade fram och tillbaka efter staketet. Tråkigt. 
Men ja, London Zoo är absolut värt ett besök, om än något dyrt i entré tycker jag (runt £20).



På väg till zoo så sprang vi på denna trevliga vy - Regent's Canal i norra delen av Regent's Park.


En pygméflodhäst, ungefär i storlek med en St Bernardshund. Dom små miniflodisarna var väldigt söta måste jag säga, jag ska nog ha ett gäng såna i trädgården när jag blir rik och bor i ett stort slott.


 Tre glada giraffer hade de också, men jag valde att ta med endast denna på bild i bloggen. Hade lite beslutsångest eftersom jag tog ungefär 20 bilder bara på girafferna....


Detta är en okapi. Vad det är för ett djur vet jag inte, men den är iallafall vegetarian och just denna var väldigt sällskaplig och säkert väldigt uttråkad.


 Leguanen såg ju mindre road ut av det faktum att jag klättrade runt utanför dess terrarium och försökte få en bra bild. Å andra sidan har inte leguaner så himla mycket olika ansiktsuttryck så jag vet ju faktiskt inte om den var så ilsk som den såg ut.


Den här raringen påminde om Tyra på något konstigt vis. Det är iallafall en surikat.


Surikatfamiljen umgås och solar lite.


 Schysst pingvin som ställde upp på lite porträttfoto. Synd att säga att pingviner är vackra varelser up close, för det är dom inte.
 

De små aporna bodde i en jättestor inhängnad där man som besökare fick gå in och spankulera runt och spana apor i buskarna. Den här hade somnat på en gren och brydde sig inte det minsta om att turisterna kröp runt under den och tog massa bilder. En vänlig volontär upplös mig om att man räknar in aporna varje kväll för att försäkra sig om att ingen blivit uppäten av räv eller stulen av någon klåfingrig turist.


Den här hörde nog egentligen inte till manageriet, men den verkade inte ledsen för det och hade slagit sig ner utanför gepardernas inhängnad. Ja där lär man ju knappast inte behöva vara rädd för att bli bortrövad...


Detta skulle föreställa en av höjdpunkterna i parken.


 
Och man varnades noga för att inte försöka ta sig närmare tigrarna.


Jäkligt pigg och alert katt, haha.


 Vill minnas att denna skylt satt på staketet utanfär kamelerna. Don't get me wrong, men sist jag kollade så var kameler växtätare.


Gott med hö.


 Stor pippi som snällt poserade. Ingen aning om vad det var för sort och modell, men det påminde om någon typ av stork. Det är så man storknar, haha.


Ett rart litet kräldjur.


Ett annat kräldjur.


 Ett giftigt kräldjur.

 
Väldigt välkamouflerad padda.




Efter att ha vandrat runt på zoo i bortåt en 4 timmar så räckte det för våran del. Lite souvenirer inhandlades och vi dök ner i tunnelbanan för att fara vidare och ta en lunch i centrum (eller på Baker Street om vi ska vara riktigt noga) och under eftermiddagen spana in Buckingham Palace, som får bli ett eget inlägg med egna bilder helt enkelt. Jag har bildbombat så det räcker och blir över i detta inlägg!
Så någon gång under morgondagen dyker drottning Elizabeths kåk upp och en del annat (älskar att man kan tidsinställa inlägg!).
Hej så länge!

1 kommentar:

  1. Jaha, det här var spännande, mer av den varan tack.

    SvaraRadera