fredag 30 augusti 2013

Hästar, hästar, hästar

Idag tog jag och Tyra en liten tripp till vår vackra travbana för att hälsa på Polly lite och för att tråka ut Magnus mycket. Något åt det hållet iallafall.
Polly stod i sin box och mumsade hö för fulla mugger och verkade ganska glad att se mig. Det är lite svårt att säga, hon har ju över lag ett ganska missnöjt ansiktsuttryck, men hon spanade iallafall in mig när jag klev runt i stallet och misstyckte inte när jag bjöd in mig själv i boxen för lite klapp och kli.
Ställde henne i duschen för att kyla benen samtidigt som hon fick en uppsnyggning med borstarna - missnöjd häst. Fast jag tror att hon i smyg gillar uppmärksamheten, hon brukar blänga på mig när jag hålls med de andra kusarna.
För att liva upp Pollys tillfälligt tråkiga liv så gick vi ut och käkade lite gräs när kyl- och borstservicen var klar. Eller ja, jag käkade inget gräs, tror inte riktigt att det smakar sallad, men Polly mumsade glatt på.
Det enda negativa med skolan är att jag inte hinner se hästarna så mycket som jag skulle vilja, men det blir nog bättre framöver, snart är det praktik och jag tror jag har fått ganska bra tider.
Är lite nervös faktiskt, jag får prestationsångest, men förhoppningsvis så förstår dom att jag är en glad amatör.

Imorgon blir det mer hästar. Först en tur till Evelinas medryttarhäst, hon har fått för sig att jag ska upp i sadeln och rida några minuter. Galet! Livrädda klubben - jajemen. Sen blir det en tur för att motionera Dessi lite. Och så har jag lovat att svänga förbi mamsen och släppa ut Bamse en sväng, för hon är på bakluckeloppis. Ännu en dag i verkligheten.

tisdag 27 augusti 2013

Jomen såatteh...

Fick betyget "A" på provet i fredags. 22 poäng av 26 möjliga. Oh yeah!
Tummen upp på det!

måndag 26 augusti 2013

Ibland är man glad över det lilla.

Som av en händelse så har nu Dessi fått sig en liten sadel. Alltså, den känns så yttepytte att det inte är klokt!
Tanken är väl att hon någon gång under hösten ska ridas in, jag hade lite panik förut för planen var att hon skulle köras in, ha semester någon månad och sedan ridas in (och nej, jag hade faktiskt inte tänkt kravla mig upp själv), men jag får nog ändra lite i planerna. Jag är så fattig att jag inte ha råd med en ordentlig vagn till henne, det inköpet får nog vänta tills nästa år. Vår snälla stallägare har visserligen en ponnyvagn som hon sa att jag gärna får låna, men den är inte riktigt anpassad för små minihästar med sparrisben. Det låter kanske otacksamt, men jag vill gärna att det är så bekvämt som möjligt för Dessi den dagen det är dags, å andra sidan kanske hon kan dra den vagnen några gånger utan passagerare bara för att känt det här med att ha ett fordon på släp. Så vi kör väl på med inkörningen så långt det går och sedan får det bli en paus med lite inridning. Det tror jag kommer bli väldigt odramatiskt, mycket av grundarbetet är ju redan gjort i och med att hon redan kan start, stopp, höger och vänster. Och hon är van att ha utrustning på sig.
Polly går just nu bara i hagen och äter mat och är odräglig. Hon har fått 4 behandlingar med biolight och hon äter även medicin och benen ser mycket bättre ut redan. Ska försöka ta mig dit på fredag och liva upp stämningen lite. Det blir inte så mycket häst som jag skulle vilja just nu, skolan suger musten ur mig och det blir väldigt långa dagar.  Uppepå detta så jobbade jag helgen som var. Skjut mig! Det var ett misstag att tro att jag skulle kunna fixa det också, för idag är jag så sjukt trött att det finns inte! Måste nog göra något åt det...

Nu ska jag iallafall ta igen lite sömn, imorgon är det heldag i bageriet som gäller.

fredag 23 augusti 2013

Första provet

På väg hemåt igen efter ganska precis 1,5 timme i skolan. Vi hade bara en lektion idag och då skulle vi ha prov. Kändes ganska ovärt att åka bara för det men jaja...
Provet gick sådär tror jag. Ämnet var hygien - livsmedelshygien, personlig hygien, arbetsplatshygien och så vidare, sånt man MÅSTE veta om man ska jobba med livsmedel och dagens prov hade inriktning på tillsatser, märkning och dylikt. Inga konstigheter egentligen (förutom tillsatserna, höhö), jag borde ha klarat mig, men jag kanske kunde ha utvecklat en del svar lite.

Under dagen ska en mekaniker slå en kik på min bil, som idag är på hemmaplan då jag samåker med några andra ur klassen idag. Jag skulle även behöva ringa lite samtal och reda ut en del grejer. Det är inte lätt att vara vuxen och ha telefonskräck. :)

torsdag 22 augusti 2013

Snart är det helg.

Igår var jag förvånansvärt nog inte i skolan. Förvånansvärt för att sånt som är roligt missar man ju sällan. När jag tog min tränarlicens till exempel så var jag den enda av deltagarna som var med ALLA  gångerna. Men igår var det dags för gravsättning av R.

Vet inte varför det har tagit sån tid, jag har inte frågat, men nu är det äntligen gjort och vi kan alla fortsätta med vårt sorgearbete och nu har vi en grav att besöka när vi känner för det och det känns bra.

Så jag missade skolan igår och kommer ta igen det nästa onsdag. Grejen är att det känns som att jag varit borta en hel vecka! Vår klass går ganska fort fram och vi har ett högt tempo, så när man väl missar något så missar man väldigt mycket. Som tur är så finns det chans att hoppa in i andra klasser och ta igen allt vid lämpligt tillfälle.

I helgen ska jag tydligen jobba. Det känns ju ärligt talat så där, men jaja...

tisdag 20 augusti 2013

Turkost är fint

Smalbeningen strimlade ju Magnus benlindor, så snälla jag fixade nya till honom och så rotade jag fram ett par fina turkosa fleecebandage till Polly som hon kan förstöra bäst hon vill.

Hon verkade rätt nöjd igår med sina turkosa ben, kanske för att hon hade fått en Biolight behandling på senorna under dagen. Får hoppas att det hjälper och skyndar på läkningen.

lördag 17 augusti 2013

Åh vad det är roligt med djur.

När jag skramlade in hos Magnus i morse så fick jag ett recept stoppat i näven. Alltså inte ett bakrecept, det hade ju varit lämpligt annars, utan ett läkemedelsrecept.
Svullnaderna på Pollys framben har inte riktigt velat ge med sig, trots lugna motionsturer, mycket hagvistelse och kyllera med bandage. Så igår fick Smalbeningen knata iväg till hästdoktorn och där lyste de benen på henne och hittade två små blödningar på vardera böjsena. Suck och pust och stön.
Det är aldrig bra att ha blödningar på några senor alls och speciell inte i benen som ändå är det viktigaste travhästen har att tillgå. Nu var det väldigt god prognos på detta, hon ska skrittas för hand i 4-6 veckor och sedan kan man börja skritta i vagn. Under tiden går hon i hage med stödbandage (som hon redan lyckats knapra i sig så jag får nog åka och köpa nya benlindor till Magnus) och har det bra. Märkligt att det aldrig kan flyta på helt smärtfritt, det går ett par månader och sedan händer det nåt skit.
Orsaken till Pollys böjsenor är väl antagligen träningen, det var Magnus teori iallafall, jag vet inte för jag tycker inte att hon jobbat så väldigt hårt. Men det kanske är en kombination av olika faktorer och lite otur. Hur som, hon ska käka medicin i 14 dagar nu, och om någon månad eller två så borde hon vara helt återställd och kunna återuppta träningen igen.

fredag 16 augusti 2013

Det tar sig...

...sa pyromanen.
Niobladig ros i marsipan. Övning ger fördighet, men dom där jävla nejlikorna kan bara gå och dö!
Nu är det helg och jag ska strax gå och sova för jag är helt slut efter denna vecka, ska bara jobba undan lite läxor först.

torsdag 15 augusti 2013

God morgon

Den här snyggingen åker jag förbi varje dag. Ingen aning om varför han sitter där, men ett välkommet avbrott i allt det normala är han iallafall.

onsdag 14 augusti 2013

Marsipan!

Idag på förmiddagen har halva klassen tränat på att göra rosor och nejlikor. Inte helt lätt faktiskt! Har gjort rosor förut, fast i sockerpasta, men nu skulle det bli i marsipan och med lite olika tekniker. Men med lite pill så blev det bra.
Nejlikorna ja... Dom var ta mig tusan helt galet svåra att få till och kräver lite mer handlag. Tur att våran lärare är tålmodig och låter oss hållas, efter 10-15 nejlikor så började de se ut som se ska, men jag får nog göra 500 till innan det är perfa.

Nu efter lunch så ska vi blommakare baka baguetter, pain riche, frallor och franskor.

tisdag 13 augusti 2013

Här vare frallor, färska frallor!

Idag har vi bekantat oss lite med maskiner och ugn och vi fick tillverka det enklaste av det enklaste - frallor. Fantastiskt! Detta gjordes i grupp så alla fick väga upp degbitar och rulla till frallor. Imorgon ska vi baka på egen hand, fast två och två.
Och jag är trööött, det är mycket info att ta in om ditten och datten. Anyways, nu ska jag provsmaka en fralla och sedan ska Dessi få en tömkörningstur.

måndag 12 augusti 2013

Sveriges nya metropol

Men vi tar väl en snabb rapport om dagens äventyr!

Jag hittade rätt och allt och när jag väl rullade in i stora staden Töreboda så insåg jag att jag varit där förut. Surprise!
Någon gång för en sisådär hundra år sedan hade päronen sommarstuga någonstans åt det hållet och vi brukade passera igenom Töreboda vill jag minnas.

Iallafall... Jag var en hel halvtimme tidig så jag passade på att köra runt lite och se mig omkring. Verkar vara en trevlig liten stad faktiskt. Kanske bosätter mig där som pensionär...

Parkerade bilen och tog en liten promenad för att leta på skolan. Hade adressen och allt, men gick ändå 5 varv runt kvarteret utan att hitta. Jag hade uppenbarligen missat den lilla detaljen att skolan ligger inhyst uppepå en Ica-butik och att man tvungen att gå in i Icas entré för att hitta ingången till skolan. Udda!

Hittade rätt till slut och blev inslussad i ett klassrum med en massa okända människor - läskigt! Förmiddagen spenderades med att få info om utbildningen och praktiken. Vi fick prova ut kläder och ta en rundtur på skolan och kolla in lokalerna.

Det kändes jättemärkligt att sitta i ett klassrum igen, det var ju ett tag sedan. Nä men det här blir nog bra faktiskt, lagom stor klass (12-13 st) och i blandade åldrar. Hann inte riktigt med att få någon feeling för dom andra, men det reder sig nog. Om inte annat så ska jag ju dit igen imorgon och då kör vi igång på riktigt. Yay!

söndag 11 augusti 2013

Regnet det bara öser ner...

Idag var en långpromenad för ponnyn inplanerad och dagen till ära så regnade det rätt rejält också. Väldigt roligt. Fast ganska nödvändigt, för det har varit bra torrt nu ett tag - i Dessis stall har ena brunnen sinat till och med. Inte okej!

Ponnyn hämtades in och snabborstades och sedan begav sig sällskapet, som förutom Dessi bestod av mig, Evelina och hennes syster Malin, iväg. Jag hade planerat en ganska lång tur och beräknade att vi skulle vara borta ett par timmar, men vädrets makter satte käppar i hjulen och jag fick helt enkelt tänka om och vi tog en kortare tur på ca 1,5 timme. Lite tur hade vi allt och det var uppehåll under nästan hela turen. Det var först de sista 20 minuterna eller nåt sånt som regnet kom igång igen.

Stackars Dessi fick ordentligt med miljö och skrämselträning också då Evelina hade med sig ett skitläskigt paraply plus att vi knatade över några broar och tittade på en jäkla massa får. Hon var rätt nöjd när vi kom tillbaka och hon fick lite käk och ett äpple.

Polly har jobbat på så himla bra att hennes framben har blivit lite överansträngda och svullna. Uppepå detta så fick hon ett par annorlunda skor och det blev nog lite för mycket för henne. Men ingen fara på taket, hon har fått ett par dagar extra i hagen och en massa pyssel samt kyllera på benen, så imorgon ska hon vara back on track igen och gå jobb som vanligt om allt verkar bra. Det kan hon behöva, hon for som en gummisnodd i hagen häromdagen och ville helst inte vara stilla när jag kom och tittade till henne.

Imorgon smäller det! Dagen D liksom! Jag börjar skolan imorgon och är dundertaggad samtidigt som jag är helt sabla skräckslagen! Det är läskigt att göra helt nya saker, jobbet har ju liksom varit en fast och trygg punkt de senaste 7 åren, även fast jag gnällt och gnatat över det otaliga gånger. Nu ska jag bara jobba litegrann, varannan helg till att börja med och sen får vi se. Jag har en känsla att det inte kommer funka riktigt när jag går ut på min första praktik om drygt en månad med tanke på att jag jobbar söndag kväll (för det var ju dumt att låta mig behålla mina vanliga helgtider - lördag kväll och söndag morgon, istället skiftade de mitt schema så jag får lördag morgon och söndag kväll) och med största sannolikhet kommer börja mitt i natten på praktiken. Lyxproblem egentligen (jag har iallafall ett jobb... tillsvidare...), men ändå... Anyways...

Nu blir det sängen! Avslutar med lite bilder, men eftersom jag bloggar från telefonen just nu så blir det ingen bildtext, ni får helt enkelt gissa vad motiven föreställer. Ska försöka återkomma med en skolrapport imorgon, men det är ju bara introduktion och sånt skoj så det kanske inte blir så mycket att rapportera om. Man vet aldrig.

torsdag 8 augusti 2013

Ojsan....

Det där gick ju inte så bra. Jag hade ju kanske inte förväntat mig att bilen skulle gå igenom, men jag hade ju heller inte förväntat mig att inspektören skulle fylla pappret med fel att åtgärda. Va fan? Känns som jag har bytt ut allt som går att byta på bilen, men tydligen inte. Nähä... Det blir väl till att byta lite till grejer då, det simplaste kan jag fixa själv, men resten får nog en kvalificerad mekaniker sköta. Jag är inte riktigt där än...

Väntar bara på att Hasan ska bli av med håret så vi kan åka hem och käka innan det är dags för nästa projekt idag. Alltså, hur svårt är det inte att hitta en schysst frisör som inte tar över 400:- för en herrklippning? Vi får väl se om herrn blir nöjd med denna, han har ju lite underliga krav. Han vill bli klippt av en manlig frisör, men denne får inte vara gay eller ens påminna om en gay man. Jaha, var hittar vi en supermacho frisör som inte är fabulous?

Hej ångest!

Ja då var det alldeles strax dags att åka och besikta bileländet. Det är lika ångestfyllt som alltid och jag räknar inte med att den går igenom. Varför skulle den? Jag är duktig och byter olja, filter, bromsgrejer, ditten och datten, men det hjälper ju inte. Dom hittar ändå en massa konstiga fel. Jag ska nog helt enkelt sluta engagera mig i bilen, spara mina pengar och tid. Börja cykla kanske...
Appropå det så börjar skolan på måndag! HURRA!
Det bästa är inte att jag får göra något roligt och skaffa mig en vettig utbildning, utan det bästa är att jag slipper ifrån idiotkunderna och all skit! Man ska fanken inte behöva vantrivas på jobbet, man spenderar ju nästan all sin vakna tid där. Jag känner att jag har fått en social överdos från jobbet och häromdagen fick jag vara själv hemma ett par timmar för Hasan var på andra äventyr. Det var nästan så jag började grina för det var så jävla (pardon my french) skönt att slippa folk! Det är lyx!

Ikväll är det trav, är inbjuden att följa med som sällskap när en av delägarna i stall Bergslagen ska spana in sin rikshäst. Och tränaren till den kusen är stallgranne med Magnus (typ) så jag kanske hinner smita över och ge Polly en klapp (och en godis!) om jag har tur. Magnus har för övrigt två hästar till start och vi håller alla tummar vi har för dom två krakarna tycker jag.

Lite frulle på detta och en snabbstädning av bilen kanske ja....