Call me crazy, men jag har ju då fått för mig att arabhästfolket är mycket speciella, precis som alla andra hästmänniskor som håller sig till en specifik ras (jag vill inte ens tänka på vad som sägs om folket i travbranschen, för att inte tala om oss stackare som måste rida sketna travare för att vi inte har råd med en riktig häst (det där var skrivet med en stor skyffel ironi)), och mina fördomar har med denna dokumentär bekräftats! Det är faktiskt lite jobbigt, jag ville verkligen få motsatsen bevisad, men samtidigt så var det lite av ett haha-vad-var-det-jag-sa-moment.
Jag får väl anta att folket i denna dokumentär tillhör en liten klick extremister, jag fick nästan spader på dom, och att gemene man som har en arab är helt normala. Men ändå!
Jag har inte haft alltför stor kontakt med denna hästras, men det lilla jag sett, klappat och hanterat så kan jag säga att jag gillar dom. Det verkar vara intelligenta, modiga och samarbetsvilliga hästar, inte helt olikt mina kära varmblodstravare (hur länge dröjer det innan arabfolket halshugger mig för den jämförelsen tro?) och det är såna egenskaper jag värdesätter hos en häst. Jag kan dock inte tänka mig att ha en arab själv, det känns inte riktigt som "min" ras, och nu efter denna dokumentär så blev jag helt avskräckt. Inte av hästarna, men av folket, haha.
Om ni är nyfikna så kan ni kolla dokumentären HÄR och bilda er en egen uppfattning.
Imorgon är det prov och det känns på förhand som att det kommer gå åt helvete. Livsmedelshygien är ämnet, skittråkigt och tungpluggat, men ack så nödvändigt för oss som tänker oss arbeta med livsmedel. Det är mikrobiologi, skadedjur, hantering, personlig hygien, arbetsplatshygien, förpackningar, säker mat etc etc etc etc. Det tar liksom aldrig slut, men det är väl bara att bita ihop och köra och hoppas på det bästa.
Bild lånad från Google
Jag håller tummarna för att det går bra på ditt prov..
SvaraRadera